Snow Academy Sinaia http://www.snowboardromania.ro/

joi, 19 noiembrie 2015

SPIRITUL SNOWBOARDINGULUI

Snowboardingul reprezinta in primul rand senzatia de libertate si are la baza  filozofia si flow ul din surfing. 

Spiritul snowboardingul se stinge usor .Am avut ocazia sa observ schimbarile in ultimii 30 de ani de snowboarding si va pot spune ca dezvoltarea  snowboardingului pe mai multe stiluri si probe ne indeparteaza de esenta snowboardingului.
Fie ca vorbim despre viteza,sarituri, freestyle, boardercross, samd ,snowboardingul reprezinta mult mai mult decat atat. 
As spune ca senzatia suprema este in powder , iar sentimentul de plutire este justificat , in powder exista foarte mult aer ,este cum ai plutii pe un nor. 

Cu mare admiratie pentru acrobati si gimnasti  ,genul new school ,urban style  ,cat si pentru cei care provin din schiul de performanta care au adus snowboardingul la un nivel superior .fiecare a perfectionat snowboardingului ,dar indepartandu se   de ce inseamna cu adevarat spiritul snowboardingului.

Cat timp am sa exist voi impartasi  filozofia snowboardingului asa cum a fost inca de la inceput , technicile de alunecare pe zapada sunt doar o recompensa pentru a te bucura in orice conditii si pe orice pante.

Adevaratii rideri impartasesc aceasi filozofie , problema este ca snowboardingul ca sport de masa ,vine fara educatie ,fara cultura sportului , fara a iubii natura , pentru ca este mai usor sa mimezi decat sa inveti  si este mai usor sa pozezi decat sa intelegi.


Cu ocazia primei curse de snowboarding din 2016 , am fost intr o sala acoperita unde se antrenau echipele nationale de snowboard , cei mai buni rideri au recunoscut ca acesta nu este snowboarding , chiar daca nu bate vantul , nu este ceata ,conditile sunt perfecte. Cu toate astea sunt echipe care stau cu lunile intr o sala pentru a obtine "performante " Fanatismul nu inseamna snowboarding , indiferent de stil.

Cu toate ca am  o experienta competitionala foarte mare , competitiile de snowboarding distrug si ele din acest spirit liber ,prin regulamente si interziceri ,iar cel mai bun exemplu sunt competitiile de freeride ( free -ride ) Feel the board 

Niciun comentariu:

Arhivă blog