Snow Academy Sinaia http://www.snowboardromania.ro/

luni, 12 martie 2012

FEDERATIA ROMANA DE SCHI DISTRUGE SNOWBOARDINGUL DIN ROMANIA

In Decembrie 1998 ,la Sinaia a fost prima intalnire oficiala dintre cluburile de snowboarding si Federatia Romana de Schi si Biatlon (FRSB ).
Inca de la inceput FRSB a inceput afilierea snowboardingul cu un abuz ,si promovand sportivii si cluburile doar dupa bunul plac.

Am participat la sedinta pentru fondarea Comisiei de Snowboarding a FRSB ,iar in momentul in care o parte dintre cei prezenti (Toma Mortila ,Mihaela Sulica si Dorin Pipos )nu am fost deacord cu propunerea secretarului general al FRSB,Puiu Gaspar ,in care ne obliga sa-l acceptam pe Codrut Popesccu in functia de Presedinte al Comisiei de Snowboarding ,sedinta a fost suspendata.
Doua saptamani mai tarziu a fost fondata Comisia de Snowboard din Romania fara ca noi sa mai putem participa.

In 2004 ,CSO Sinaia sectia de performanta snowboarding ,impreuna cu Dinu Stefanescu si Adrian Mortila au reusit sa gaseasca sponsori pentru organizarea primului concurs FIS de snowboard din Romania ,iar in 2005 Dinu Stefanescu a facut posibil sa avem primul concurs de snowboarding pentru copii si primul curs pentru arbitrii de snowboarding.

In momentul in care snowboardingul a inceput sa progreseze , sa gasim sponsori pentru a promova acest sport in Romania ,FRSB ul a intervenit la sponsori ,a luat banii si au urmat scandaloasele Campionate Nationale de la Paraul Rece ,unde toate natiunile prezente au protestat fata de conditiile "partiei" de la Paraul Rece.
FRSB ul a prezentat o omologare falsa a partiei de la Paraul Rece ,nu stiu daca in prezent asa zisa partie de la Paraul Rece are omologare FIS ,dar in 2005 cu siguranta nu avea. Din cele patru probe programate la Parul Rece doar doua au fost tinute cat de cat ,pana cand delegatul tehnic a cedat nervos si initial a anulat toate probele.

Din 2005 cand FRSB a suspendat fara drept sportivii CSO Sinaia si pe Presedintele Comisiei de Snowboarding Dinu Stefanescu , FRSB a numit in functia de Presedinte al Comisiei de snowboard ,un baiat fara nici o experienta in snowboarding. Este vorba de Florin Staicu care a fost pus de catre Puiu Gaspar sa conduca snowboardingul romanesc care in prezent detine si functia de Presedinte si de antrenor federal ,selectioner samd . Din 2005 n au existat alegeri pentru aceasta functie si este in continuare in fruntea Comisiei de snowboarding.

Singura activitate a FRSB si a lui Forin Staicu a fost ca pana in prezent sa distruga snowboardingul . Daca acum 15 ani aveam 40-50 de sportivi la start ,in anul 2012 au avut 10 spotivi la Busteni.

In 2012 acest executant al lui Gaspar ,ameninta ca nu va mai inscrie pe nimeni la nici un concurs ,ca va suspenda toti sportivii din Sinaia si ca nu va mai face nici un Campionat National.

Cum e posibil ca o grupare de 7 oameni sa suspende doua cluburi si 20 de sportivi ?

Inainte sa ajungeti la o concluzie , spun ca FRSB nu a acceptat inscrierea mea la C N 2012 ,pe motiv ca sunt suspendat ,dar fara sa primesc o instiintare oficiala referitor la suspendare ,fara a avea posibilitatea legala de a ma apara in fata comisiei de disciplina si fara sa stiu pentru ce am fost suspendat si pentru cat timp.
Probabil ca e vorba de manifestul meu de anul trecut cand nu am fost lasat sa particip la probele alpine unde eram calificat in Cupa Mondiala ,dar FRSB n a vrut sa particip la Campionatele Mondiale ,dar in schimb ceilalti sportivi au plecat cu prietenele si unii dintre ei au reusit performanta sa ajunga la 23 de secunde de primul loc .


Domnii de la FRSB nici macar nu stiu cate probe olimpice exista la Olimpiada .]


In incheiere am lasat ce este mai important si mai grav ; Competiaia FIS de la Predeal a fost anulata pentru ca n au avut delegat tehnic FIS ,Dinu Stefanescu Delegat Tehnic FIS ( TD la finala Cupei Mondiale de snowboard 2011 ) a fost refuzat de catre FRSB ,chiar daca acesta a renuntat la diurna si la banii pe care FRSB trebuia sa i plateasca. FRSB a preferat sa distuga un concurs FIS ,sportivii au pierdut posibilitatea de a acumula puncte FIS ,doar dintr-un orgoliul personal a lui Gaspar.

Nu uitati ca FRSB ul se pregateste pentru FOTE 2013

RUSINE !!!

Toma Mortila (Rider Toma )

Un comentariu:

renderman spunea...

Am citit (si mi-am reamintit) ca acest Florin Staicu e cunoscut mai ales pentru participarea la prima editie Big Brother... In fine... chiar nu poti sa te intelegi de nici o culoare cu el?

Arhivă blog