Snow Academy Sinaia http://www.snowboardromania.ro/

miercuri, 29 ianuarie 2014

Primaria si monitoria

Pentru cei care nu inteleg activitatea de monitorie ,le spun doar ca prestigiul unei statiuni de schi este dat de valoarea individuala a monitorilor de schi /snowboarding , nu de cantitate. Monitorii de schi sunt ambasadorii statiunilor de schi ,sunt imaginea statiunii care trebuie sa ofere servicii de calitate ,avand o responsabilitate foarte mare in cea ce priveste siguranta si integritatea fizica a elevilor. Monitorii de schi nu sunt aceia care lipesc afise electorale. La inceputul acestui sezon , in luna Decembrie am sesizat atat Primaria cat si Federatia Romanana de Schi s Biatlon despre activitatea ilicita a monitorilor de schi si snowboard din statiunile din V. Prahovei si despre cazurile celor care elibereaza legitimatiile de schi. M am oferit Federatiei sa depun marturie in procesul pe care l-au cu AMPSR ul care a eliberat zeci de legitimatii de monitor de schi. Cu toate acestea ,Primaria Orasului Sinaia sprijina activitatea unor "monitori de schi" ,care n au nici o forma de lucru legala,iar unii dintrei ei n au nici un fel de experienta si sunt un real pericol public. Exista monitori de schi care nu sunt domiciliati in orasul Sinaia , n au pregatire corespunzatoare si beneficieaza de facilitati pe transportul pe cablu din Partea Primariei, in timp ce monitori de schi din Sinaia nu au nici un fel de sprijin. Ma intreb daca Dl Primar Vlad Oprea o sa aiba vreodata un copil daca va avea are curajul sa-si lase copilul la schi cu acesti monitori de schi.

O tura ca n povesti

Sinaia si zapada

Sinaia e mai frumoasa acoperita de zapada. In sfarsit se poate schia de la cota 2000 pana jos in Sinaia. Pot ajunge pana in curte boardul :)

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Penibila promovare a ratarii unui obiectiv - calificarea la J O de iarna 2014

Pot intelege normalitatea actului de sustinere pentru un sportiv ,indiferent care ar fi acela. 
Aceasta promovare penibila a ratarii unui obiectiv este cu atat mai penibila datorita "specialistilor " care isi exprima pulic parerea in materie de snowboarding".

Daca te pricepi cat de cat la acest sport  trebuie sa cunosti criteriile de calificare la J O. 

-Acumularea a min 100 puncte Fis 

-Clasarea in primii 30 in Cupa Mondiala / Campionatul Mondial 

In concluzie obiectivul propus a fost unul imposibil inca de la inceput , dar este normal sa incerci ,cu atat mai mult daca ai sponsori . 
Pe scurt in sezonul pre-olimpic nu exista nici cea mai mica sansa sa obtii aceasta clasare. Dupa J O se poate , dar inainte de J O nici o sansa.  
La o scurta observatie primii 30 clasati in Cupa Mondiala sunt fosti sportivi care au obtinut cel putin odata un podium in Cupa Mondiala / Campionat Mondial.

Tot "specialistii "au sustinut ca Kinda Geza este sportivul cu cele mai mari sanse pt calificarea la J O . Silvia Demeter a obtinut locul 10 in Cupa Mondiala , iar 1998 sansele lui Mihai Cotop au fost mult mai realiste la vremea respectiva. 

Realizarea obiectivului la J O ar fi fost o performanta in premiera in Romania , performanta pe care Grecia , Bulgaria , Ucraina , Anglia si Olanda tarii  fara traditie in snowboarding au obtinut calificarile la J O (1998-2014) 

Geza are meritul de a finaliza niste curse de sbx in Cupa Mondiala , curse pe care la ora actuala nu le poate termina nici un alt sportiv din Romania. 

Cu toate ca s a stiut de la inceput de imposibilitatea calificarii la J O , a fost un motiv pt cei de la Burn sa cheltuie niste bani . 

Lucrul pozitiv este ca inca un sportiv roman a avut o experienta in Cupa Mondiala si poate asa va creste si nivelul snowboardingului romanesc. 

Cu banii si energia consumata pt promovarea ratarii  calificarii la J O  s-ar fi putut face mai multe pt sport , daca asta este cu adevarat scopul...

Geza si a facut treaba dar Burn si toate  agentiile de publicitate sunt penibile generand o imagine negativa acestui sport . 






sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Jurnal de board - Short edit Powder days II Alleghe


Zapada !

In Romania nu ma pot antrena datorita lipsei zapezii , in Italia am oprit antrenamentele pentru ca a nins prea mult :) 

Rider Toma , Powder Camp - Dolomoti


Prognoza este una f buna - ninsori pe 18,19,20 ..., 22...24,25 ianuarie in zona Veneto , stratul de zapada in acest moment masoara 140-160cm , iar in acest moment ninge , se estimeaza 80 cm . 

Cu toate ca imi doresc zapada asta acasa , voi ramane aici atat timp cat ninge si este powder. 

Va astept la Powder Camp pentru a ne bucura impreuna de zapada . 

Pt info :
tomasbx@yahoo.com 

joi, 9 ianuarie 2014

Arhivă blog